Kinderwens

Zwanger zijn is iets heel erg moois maar zwanger worden gaat helaas niet altijd vanzelf. Wilt u graag een inzicht in uw eigen cyclus, weten wanneer uw vruchtbaarste moment is of duurt het zwanger worden langer dan gehoopt en wilt u daarom duidelijkheid? Dan kunnen wij een vruchtbaarheidsecho aanbieden.

Hoe werkt dat?

Met behulp van een aantal inwendige echo’s kunnen we een beeld geven van uw cyclus en aangeven wanneer en of er een eisprong is. Zo kunnen we het meest vruchtbare moment bepalen, maar ook mogelijk ontdekken dat de cyclus anders loopt dan normaal.

Meestal zijn er 3 tot 5 inwendige echo’s nodig om een totaal beeld van de cyclus/eirijping te verkrijgen en een duidelijk advies te kunnen geven.

Tijdens deze echo worden de eierstokken bekeken en de eiblaasjes opgemeten. Ook wordt de dikte van het baarmoederslijmvlies gemeten, dit is ook erg belangrijk in het gehele proces.

Deze echo’s maken wij bij voorkeur vaginaal, zodat we de meest optimale beelden krijgen. De kosten hiervan worden niet vergoed door de zorgverzekeraar, bekijk hier onze tarieven. Na afloop van de echo krijgt u een factuur mee.